H E A L T H E W O R L D !

Jag har en ganska viktig sak att ta upp så läs och fundera!

Idag var en dag som vilken som helst, allt flöt på i skolan och man skrattade och skämtade. Allt var frid och fröjd, fram till elevensval - slöjd. Jag satt med mina vänner och flätade armband (haha) när Fanny och Ellen kommer in med ett par papper.
På papret stod det ett brev och ett gäng namn signaturer. Brevet ska skickas till migrationsverket. Det handlar om en kille, en helt vanlig kille med ursprung i ett annat land, och hans familj. Killen kan vi kalla Daniel. Daniel och hand familj kan bli tvugna att flytta tillbaka till sitt hemland, där är dom dödsdömda!
Innan Daniel och hans familj kom till Sverige var de med om ett bra gäng hemska händelser där misshandel, och annan tortyr, är inblandad. Deras hus har blivit nedbränd och de fått stenar kastade på sig, en familje medlem blev till och med såpass allvarligt skadad att han var tvungen att opereras. Efter operationen flydde han till Sverige. Han lyckades få kontakt med sin familj som gav allt dom hade för att få sitta i en lastbil i 2-3dygn. Där fick de gömma sig för att överleva och till slut kom de till Göteborg. Familjen hade det bra om man gemförde med vad dom hade fått gå igenom i deras hemland, de mådde bra.
Idag är familjen utvisningshotad och kan tvingas återvända till sitt gamla hemland.
Där är de idag döddömda för att Daniels föräldrar är av olika folkslag och ska därför inte få leva ihop. Tvingas familjen återvända till sitt gamla hemland kommer de inte överleva många dagar. De kommer dö!

Det här händer massor av familjer varje dag och man kan inte riktigt greppa det innan det händer på hemma plan. Men ta er en funderare och tänk ifall det var ni som hade varit i den situationen!

LÅT DANIEL OCH HANS FAMILJ STANNA I SVERIGE!
vi vill inte slösa bort flera människors liv i onödan!
kom igen, migrationsverket!

DO LIKE MICHAEL JACKSON AND HEAL THE WORLD!



fotnot: Daniel heter inte Daniel.



Heal the world
Make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for
You and for me.

Kommentarer
Postat av: Mich

Jag blev så jävla arg när jag fick höra historian. Det är helt sjukt att Sverige, ett av världens fredligaste land, ska hålla på såhär mot barn. Mot familjer med såna tragiska historier!

2010-02-06 @ 12:24:01
URL: http://miichaaela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0